A A A

Bajina Bašta već skoro četvrt veka organizuje Drinsku regatu, najveću manifestaciju na vodi u regionu, koja svojim sadrtžajima i brojem posetilaca predstavlja jednu od najznačajnijih turističkih manifestacija u Srbiji.

Održava se u  spomen na  drinske splavare i predstavlja spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima. Drinska regata pored velikog spusta rekom Drinom obuhvata i brojne prateće sadržaje koji svake godine u julu u Bajinu Baštu privuku oko 100.000 posetilaca.

Ovogodišnja regata startuje  19.jula, a završava se u nedelju 23. Pored velikog zabavno rekreativnog spusta koji se održava u subotu i počinje u 11 sati, organizatori su za posetioce pripremili niz pratećih manifestacija kao što su takmičenje u pripremanju riblje čorbe, egzibicioni skokovi sa mosta u Drinu i sajam suvenira domaće rakije i meda.

U muzikom delu programa nastupaju Tropiko bend, Pinkove zvezde, Neverne bebe i Kerber, a najveću atrakciju predstavlja koncert Zdravka Čolića koji je zakazan za petak u 21 čas.

 

Program 24. Drinske regate

Sreda, 19. jul

21.00 Koncert Tropiko Benda u S.R.C. „Braća Milutinović“

Četvrtak, 20. jul

16.00 Takmičenje u pripremanju riblje čorbe pored rečice Vrelo u Perućcu.

Humanitarni koncert u S.R.C. „Braća Milutinović“

20.00 Trubački orkestar Petra Milićevića

21.00 Džuboks bend

22.00 Pinkove zvezde

Petak, 21. jul

17.00 Egzibicioni skokovi sa mosta u reku Drinu, izletište Rača.

Muzički festival MOST FEST, prvo veče učestvuju:

20.15 Predgrupe

21.00 Zdravko Čolić

Subota, 22. jul

do 10.30 Evidentiranje plovila i učesnika i spuštanje plovila

11.00 24. Drinska regata®, veliki zabavno rekreativni spust od Perućca do Rogačice

Muzički festival MOST FEST, drugo veče učestvuju

21.00 „Rok u ponoć “ Bajina Bašta

22.00 Neverne bebe

00.00 Kerber

Pojačane kontrole!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu su saopštili da će za vreme Drinske regate sprovoditi akciju pojačane kontrole saobraćaja na putnim pravcima prema Bajinoj Bašti, usmerenu pre svega na otkrivanje i sankcionisanje upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i na otkrivanje svih ostalih prekršaja iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

-       Apelujemo na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa i ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja na putevima, saopštili su iz policije.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži