A A A

 

„Upravni odbor KK Zlatibor na sednici održanoj 8. jula jednoglasno je doneo odluku da trener ekipe Zlatibora, koja će se u narednoj sezoni takmičiti u Košarkaškoj ligi Srbije, bude Vanja Guša, košarkaški stručnjak iz Beograda.

Vanja Guša rođen je 1966. godine u Zadru, a trenerskim poslom počeo je da se bavi 1994. godine u KK Beovuk, gde je vodio sve uzrasne kategorije. Posle toga je radio u KK Beobanka, KK Avala Ada, KK FMP, KK Radnički Basket, dok je u Crvenoj Zvezdi vodio kadetske selekcije.

U trenerskom radu poznat je po velikim uspesima sa mlađim selekcijama. Sa juniorima FMP-a bio je dva puta prvak juniorske Evrolige (2008. i 2009. godine). Kao selektor kadetske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu 2013. godine osvojio je srebrnu medalju, a naredne godine na Svetskom prvenstvu bronzanu medalju. U 2013. godini radio je u Crvenoj Zvezdi kao trener kadeta, a zatim je trenersku karijeru nastavio u Kuvajtu, gde je redovno osvajao i Prvenstvo i Kup takmičenja.

Članovi Upravnog odbora novog prvoligaša izrazili su duboko uverenje da je Vanja Guša, kao provereni stručnjak, poznat po izuzetnim ljudskim kvalitetima, velikoj stručnosti i posvećenom radu, kao i izraženoj želji da se sa uspehom vrati na domaću košarkašku scenu, odlično rešenje za naš klub u ovom trenutku.

Upravni odbor KK Zlatibor ranije je bio postigao dogovor i na osnovu njega predstavio Zorana Todorovića, kao novog trenera za narednu sezonu, međutim, već u početku realizacije dogovora došlo je do novih zahteva od strane Todorovića, koje uprava našeg kluba nije želela da prihvati, tako da nije došlo do potpisivanja ugovora. Selektoru unuverzitetske reprezentacije Srbije KK Zlatibor želi puno uspeha u daljem radu.

Analizirajući potrebe, zahteve i izazove Košarkaške lige Srbije, a u cilju još boljeg rada, funkcionisanja i organizacije kluba, Upravni odbor je na istoj sednici doneo i odluke da će u narednom periodu poslove i zadatke direktora kluba izvršavati Đorđe Aleksandrić, direktora marketinga Mirko Blagojević, sportskog direktora Radomir Raković, službenog predstavnika Aleksandar Ilić i predstavnika za štampu Duško Milojević. Predsednik kluba, odnosno po Statutu kluba predsednik Upravnog odbora i Skupštine kluba je u narednom periodu Rajko Pelverović.

Klub sada očekuje formiranje tima za novu sezonu a do sada su Zlatiboru pristupili Dragoslav Papić i Radomir Marojević„

  1. K. Zlatibor

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži