A A A

Ponovo odbačen zahtev za građevinsku dozvolu za gondolu

Da nema dobre namere i ravnopravnog odnosa u poslovnoj komunikaciji između opštine Čajetina i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture  u pogledu izdavanja građevinske dozvole za izgradnju panoramske gondole na Zlatiboru, pokazalo se i danas, po ko zna koji put. Iz objektivno tehničkih propusta, zahtev za građevinsku dozvolu za gondolu, investiciju od nacionalnog značaja ponovo je odbačen kao nepotpun.  Svedoci smo da se u dokumentaciji potrebnoj za izdavanje građevinske dozvole za gondolu, traži i da li je zarez na adekvatnom mestu, pa postavljamo pitanje, da li je tako i sa drugim investitorima.

Opština Čajetina  danas je Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture  uputila zahtev za pristup informaciji od javnog značaja koji se odnosi na projekat „Beograd na vodi“. Vođeni mišlju i ubeđivani od strane nadležnog ministarstva, da je panoramska gondola zaista projekat od nacionalnog značaja, te da će se administracija ubrzati i investicija realizovati, nažalost, nailazimo na mećehinski odnos i pitamo se da li je to uobičajen tretman od strane ministarstva prema investitoru, ili je ponovo Čajetina, kao najuspešnija lokalna samouprava kamen spoticanja.

Podneli smo zahtev za pristup informaciji od javnog značaja za „Beograd na vodi“ , kako bi se uverili, da li je uopšte moguće predati dokumentaciju i na koji način, a da se ona od strane ministarstva tretira kao potpuna.


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži