A A A

Odbornici Skupštine grada Užica su na 14. sednici usvojili prvi rebalans budžeta grada Užica za 2017. godinu.

Usvojenim rebalansom, budžet grada Užica će iznositi 2,79 milijardi dinara, što je za 145,8 miliona dinara više od prvobitnog budžeta.

Užički odbornici su bez rasprave usvojili Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o mreži predškolskih ustanova, ali i Predlog odluke o davanju  na korišćenje i upravljanje Predškolskoj ustanovi Užice objekat vrtića na Pori.

Prema toj odluci, vrtić na Pori, kao izdvojeno odeljenje Predškolske ustanove, biće nazvan Jihai-Mama Vong po kineskoj Jihai privrednoj grupaciji, i predsednici te grupe Lindi Vong, koja je 2016. godine donirala 330.000 evra za završetak izgradnje obdaništa na Pori koje se, inače, gradi osam godina, a koje će prema najavama Predškolske ustanove početi sa radom ove godine.

Odbornici su na 14. sednici usvojili i Predlog odluke kojom se obavezuje JKP Vodovod da obezbedi i prenese sredstva na račun budžeta Grada Užica, po ugovoru za rekonstrukciju i dogradnju postrojenja za prečišćavanje vode Petar Antonijević na Cerovića brdu.

Odbornici grada Užica su usvojili Predlog rešenja o saglasnosti na odluke nadzornih odbora u JKP Vododvod i JP Veliki park o pokriću gubitaka za prošlu godinu.

Izveštaji o radu u prošloj godini Muzeja, Pozorišta, Gradskog kulturnog centra, Istorijskog arhiva, Narodne biblioteke, Gradske galerije, RCU-a, Turističke organizacije regije Zapadne Srbije dobili su saglasnost Skupštine, a prihvaćene su i izmene i dopune Odluke o mreži predškolskih ustanova, o davanju na korišćenje i upravljanje predškolskoj ustanovi objektom dečijeg vrtića  na Pori, o oslobađanju Srpske pravoslavne crkvene opštine Užičke plaćanja takse za izgradnju novog hrama na Beloj Zemlji i o sredstvima za sufinansiranje obnove fasada stambenih i stambeno-poslovnih zgrada.

Na ovoj sednici, odlučeno je da se dr Slavki Mitričević produži mandat v.d. direktora užičkog Doma zdravlja.

Izvor: Radio Luna


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži