A A A

Treći Zlatiborski reli održava se 26. i 27. maja na stazama Tić Polje, Mušvete, Rožanstvo i Golovo, a kao atrakcija ovog prvog relija su prva dva brzinca na stazi Tić Polje koji se voze u noćnom terminu.

-Zlatiborski reli, ove godine, nakon kraće pauze , održava se treći put , a nakon ovog , novog početka, nastojaćemo da se u narednom, makar desetogodišnjem periodu održi kontinuitet, da bi to postalo i tradicija ovog kraja. Ove godine Zlatiborski reli se boduje za Šamponat Srbije, a kandidat je da se sledeće godine uvrsti u CEZ / Centralno evropsku zonu/ , to jest u CEZ šampionat, a ako održimo tradiciju, cilj nam je da se ovaj reli uvrsti i u Evropski reli trofej- rekao je , najavljujući predstojeći auto sportski događaj, predsednik IO SAKSS-a , Ivan Jevtić.

Naglasivši da je „itinerer relija izuzetno kompaktan“ i uz  „sažetu putnu knjigu“, Jevtić je dodao da su „specijalni ispiti nekih 50 posto ukupne kilometraže relija, što je izuzetna retkost i kod nas i u svetu“.

-Treći Zlatiborski reli počinje u petak 26. maja ceremonijalnim startom u 18, 41 iz centra Zlatibora, moguće sa Kraljevog trga, nastavlja se noćnim brzincima Tić Polje 1 i Tić Polje 2, u 19, 32 , odnosno u 20, 51 časova. Iz iskustva ranijih Zlatiborskih relija, videli smo da publika, kao i učesnici dobro reaguju na noćne vožnje, pa smo odlučili da tako i napravimo i ovaj reli: da prvi brzinac bude u sumrak, a drugi nešto kasnije- rekao je Jevtić i naglasio da su , kad je publika u pitanju, jako bitno poštovanje mera bezbednosti, budući da je brzinac kratak / 6 km/ i da se očekuje velika koncetracija ljudi, te da je neophodno da se slede uputstva redara i ljudi zaduženih za organizaciju i sprovođenje takmičenja.

-Reli se nastavlja u subotu ujutro, specijalnim ispitima Golovo 1 i Golovo 2, koji startuju sa nešto više od kilometar udaljenosti od centra Čajetine, a staza vodi kroz Golovo, Rudine i Tić Polje, pa do Golova ponovo.Specifičnost relija je da su ciljevi brzinaca Golovo, Tić Polje i Rožanstvo na istom mestu, tako da se od raskrsnice Rudine do Tić Polja vozi istom relacijom šest puta, što je i za publiku najzanimljivije. Nakon Golova, vozi se specijalni ispit Mušvete , čiji je start takođe nedaleko od centra Čajetine, potom do Krive Reke, a zatim od centra Rožanstva ka Tić Polju i to se takođe vozi dva puta. Cilj relija je oko 16 časova na Zlatiboru. Servisni park , parkferme i centar relija se nalaze u hotelu Zelenkada, i na park platou ispred hotela Zelenkada-  dao je još neke karakteristike predstojećeg sportskog događaja na Zlatiboru , Jevtić.

Rekavši da „za sada ima 17  prijavljenih posada, a da se očekuje još prijava do kraja predviđenog termina“ , Jevtić je naglasio da je mali broj posada koje voze reli posledica toga što je ovo auto-sportsko takmičenje duži niz godina bilo zapostavljeno, da se skoro ili retko organizovalo, te da se radi na njegovoj revitalizaciji.

Napominjući da je , što se organizacije i bezbednosti tiče , do sada sve uredno urađeno , uz važeće propise, te da je organizacija Zlatiborskog relija ujedno i uvertira za još auto-sportskih takmičenja u Zlatiborskom okrugu, pri tome misleći i na Srbija reli, direktor AMSK Užice reli tim,VeljkoAdžić je istakao da je organizator ovog takmičenja SAKSS uz suorganizaciju AMKK „Zlatibor“ uz pokroviteljstvo OpštineČajetina.

Organizatori su još jednom ponovili da je neophodno da publika poštuje upustva redara i nadležnih, a koja se tiču bezbednosti, kao i da je preporuka organizatora da se tokom noćnog relija, zbog mogućnosti požara,  ne pali vatra na otvorenom pored staze.

Satnica zatvaranja putnih pravaca tokom održavanja 3. Zlatiborskog relija:

  1. Rudine-Tić Polje, 26.05.2017. od 18:00 do 23:20 gledano od Čajetine ka Rudinama, 2 km pre raskrsnice Alin Potok – Rožanstvo - Zlatibor, preko raskrsnice, do Tić Polja – raskrsnice sa magistralnim putem, i predstavlja lokaciju specijalnog brzinskog ispita 1 i 2.
  2. Čajetina – Tić Polje, 27.05.2017. od 09:00 do 14:30 gledano od Čajetine ka Rudinama, preko raskrsnice Alin Potok – Rožanstvo – Zlatibor, do Tić Polja – raskrsnice sa magistralnim putem, i predstavlja lokaciju specijalnog brzinskog ispita 3 i 4.
  3. Čajetina – Kriva Reka, 27.05.2017. od 11:40 do 17:30 gledano od Čajetine ka Mušvetama do ulaska u Krivu Reku, i predstavlja lokaciju specijalnog brzinskog ispita 5 i 7.
  4. Rožanstvo – Tić Polje, 27.05.2017. od 12:15 do 18:00 gledano od Rožsnstva ka Zlatiboru preko Rudina i Tić Polja, predstavlja lokaciju specijalnog brziinskog ispita 6 i 8.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži