A A A

 

 

Ozvaničen je završetak još jedne deonice asfalta u dužini od 2,3 kilometra na šetalištu koje od Plaže vodi do Staparske banje kanjonom Đetinje i nekadašnjom trasom ćire.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković izrazio je zahvalnost Putevima Srbije koji su omogućili radove  u okviru održavanja puteva sa 10,5 miliona dinara.

On  je dodao da će kretanje automobilima na šetalištu  zabranjeno za dvadesetak dana kada bude završeno asfaltranje dela obilaznog puta u Staparima  u dužini od jednog kilometra za koji je u planu i asfalt za preostala tri kilometra.

– U narednih deset do petnaest dana na mestu gde oblazni put počinje od nove Železničke stanice prema Staparima biće asfaltirano oko kilometar puta uz veliku uzbrdicu i nasuto još kilometar jalovine kako bi bio obezbeđeno kretanje vozilima iz ovog dela Stapara prema Užicu i obratno – rekao je gradonačelnik Užica.

 Petković kaže da je u radove na asfalitarnje šetališta ukupne dužine 7,2 kilometara,  kilometar obilaznice, rekonstrukciju ograda, postavljanje rasvete i klupa do sada uloženo 500.000 evra.

– Užice sada ima jednu od najlepšetih biciklističkih staza u oba pravca preko 14 kilometara i deo grada koji je pravi dragulj i građani ga mogu koristiti za šetnje, planinarenje i boravak u prirodi. Sve što je do sada urađeno dobra je osnova za razvoj turizma. U katastru ćemo obaviti  poslove u vezi vlasništva nad zemljom u donjoj Staparskoj banji kako bismo omogućili gradnju i ponudili investitorima da grade u skladu sa donetim arhitektonskim rešenjima, odnosno ambijentom – rekao je gradonačelnik Užica.

Umesto starog ćire koji je nekada prevozio putnike, sada turiste će u bližoj budućnosti prevoziti turistički vozić  kako bi mogli da uživaju u jednom od najlepših delova Zapadne Srbije, rečeno je danas.Gradonačelnik Užica navodi i da će idejno rešenja za rekonstrukciju Starog grada  dati profesor Emir Kusturica i arhitekta Branislav Mitrović  sa kojima će u nedelju razgovarati na  lokalitetu  koji će sa Plažom, Hidrocentralom, šetalištem kanjonom Đetinje i Staparskom banjom činiti pravi turistički dragulj u ovom delu Srbije.

 izvor InfoEra

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži