A A A

Užice, Kosjerić, Bajina Bašta, Prijepolje i Sjenica su se našli među 40 lokalnih samouprava koje će dobiti novac od Ministarstva privrede kao pomoć za pripremu infrastrukturnih projekata za unapređenje industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje lokacija za proizvodnju i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Sa područja Zlatiborskog okruga najviše novca, blizu 40 miliona dinara biće usmereno za idejni projekat izrade tehničke dokumentacije za tunel ispod Kadinjače za deonicu Dub- Dubci.

Ministarstvo je obezbedilo ukupno 139,9 miliona dinara. Sufinansiraće u određenom procentu ukupne troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost.

U obrazloženju odluke nadležnog ministarstva se  navodi da su lokalne samouprave dužne da u roku od 15 dana od donošenja odluke, pokrenu postupak javne nabavke.

Podrška u pripremi projektno-tehničke dokumentacije se sprovodi u okviru Programa podsticanja regionalnog i lokalnog razvoja u 2017. godini.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži