A A A

Na Gradskoj plaži u Užicu je pušten u rad lift za invalidna lica, majke sa dečjim kolicima i rekreativce, čija je ugradnja finansirana na Konkursu Ministarstva pravde za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.

Novim liftom se prvi vozio užički paraolimpijac Miloš Zarić koji se zahvalio predstavnicima Ministarstva i Gradske vlasti i rekao da lift neće značiti samo osobama sa invaliditetom već svim građanima Užica.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković kaže da je Užice jedan od retkih gradova koji može da se pohvali da ima stazu u netaknutoj prirodi koja je blizu samom centru grada. On dodaje da za petnaest dana kada bude završeno asfaltiranje još jednog dela staze njena dužina će od novootvorenog lifta biti tačno pet kilometara.

 

Puštanju lifta u rad je prisustvovala i Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Nela Kuburović. Ona kaže da je lift jedan od najlepših projekata koji je do sada obišla i dodaje da su sredstva namenski potrošena.

 

Za izgradnju lifta Ministarstvo pravde je konkursom je izdvojilo tri miliona i 750 hiljada dinara, a grad Užice je za izgradnju platoa i popločavanje starog Železničkog mosta oko pet miliona i sto hiljada dinara.

Izvođač radova na izgradnji lifta je bila užička firma Polet. 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži