A A A

Vlada Srbije je objavila javne konkurse za izbor direktora nekoliko javnih preduzeća, među kojima su Park prirode Mokra Gora Užice i Rezervat Uvac iz Nove Varoši.

Vlada je danas raspisala i konkurse za izbor direktora Srbijagasa, Pošte Srbije, Skijališta Srbije, Srbijavode, Elektromreže Srbije i preduzeća za razvoj i unapredjenje informisanja putem elektronskih medija na srpskom jeziku u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija Mreža-Most sa sedištem u Beogradu.

Direktori javnih preduzeća se na konkursima biraju na četiri godine a kandidati treba da imaju najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje i najmanje tri godine radnog iskustva u delatnostima kojima se bavi javno preduzeće.

Uslov je da nisu članovi organa političkih stranaka, pošto je Skupština Srbije, krajem februara prošle godine, usvojila Zakon o javnim preduzećima koji predvidja da se direktori javnih preduzeća u Srbiji biraju na javnom konkursu.

Ranije su raspisani javni konkursi za direktore 12 javnih preduzeća: Stara planina iz Knjaževca, Nuklearni objekti Srbije, Putevi Srbije, Transnafta, Koridori Srbije, Državna lutrija Srbije, Emisiona tehnika i veze, Javnog preduzeća za skloništa, kao i za četiri nacionalna parka: Tara, Djerdap, Fruška gora i Kopaonik.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od objavljivanja u Službenom glasniku.

Ministarstvo privrede će podnete neotvorene prijave dostaviti na razmatranje i dalje postupanje vladinoj Komisiji za sprovodjenje konkursa za izbor direktora u roku od tri dana od isteka roka za dostavljanje prijava.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži