A A A

Naokon sedmodnevnog štrajka, radnici užičkih „Puteva“ jutros su se vratili na posao, nakon što su postigli dogovor sa poslovodstvom o ispunjenju štrajkačkih zahteva.

Boban Ćaldović, poverenik Samostalnog sindikata putara Srbije u tom preduzeću,  izjavio je za naš radio da je sa poslovodstvom dogovoreno da se dnevnice, koje nisu isplaćivane dve ili tri godine, isplate za desetak dana, ali i da se redovno uplaćuju doprinosi za penzijsko i zdravstveno osiguranje.

Januarska plata, kako je rekao, trebalo bi da bude isplaćena do 5.marta, a u slučaju kašnjena poslovodstvo se obavezelo da obavesti radnike o danu isplate.

Radnici su započeli štrajk 20. februara, zahtevajući isplate zarada i putnih troškova za decembar i januar, dnevnica i poštovanje kolektivnog ugovora. Zahteve su dopunili u sredu, tokom blokade magistrale Užice-Zlatibor, kada su zatražili ostavku generalnog direktora Leka Korićanca.

Dva dana uoči blokade, poslovodstvo je isplatilo zarade za decembar i putne troškove i obavezalo se jutrošnjim dogovorom da ispuni i ostale zahteve.

 

Izvor Radio Luna


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži