A A A

Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Užice je raspisala jedanaest javnih poziva za realizaciju programa i mera aktivne politike zapošljavanja.

Nacionalna služba za zapošljavanje filijala Užice u ovoj godini ima na raspolaganju 2,8 milijardi dinara za sprovođenje za sprovođenje programa i mera aktivne politike zapošljavanja rekla je direktorka Filijale Užice Zorica Milošević. Ona dodaje, da je Filijala Užice u prošloj godini raspolagala sa 125 miliona dinara.

 

Na evidenciji Filijale Užice se trenutno nalazi 11 800 lica.

Sredstva za javne pozive, ove godine su izdvojile sve opštine Zlatiborskog okruga koje pokriva filijala Užice, to su grad Užice, Čajetina, Sevojno, Arilje, Kosjerić i Požega. Opština Bajina Bašta nije izdvojila sredstva za javne pozive, ali će ta opština učestvovati u javnim pozivima kao tehnička podrška.

Programom je obuhvaćeno oko 900 lica, što je 7,5 odsto od broja lica koja se nalaze na filijali.

Javni pozivi i konkursi su otvoreni do 30. novembra, izuzev konkursa za podršku za osobe sa invaliditetom koji je otvoren do 31. decembra, odnosno poziva za javne radove koji je otvoren do 10. marta i javnog poziv za dodelu subvencija za zapošljavanje do 10. aprila.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži