A A A

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za prijem ucenika u prvi razred Vojne gimnazije u školskoj 2017/2018. godini koji će trajati do 15. marta.

Major Desimir Milicevic iz Vojne gimnazije za RTS kaže da je porocedura upisa da se uz prijavu, dobijenu u Regionalnom centru Ministarstva odbrane, priloži dokumentacija, a zatim sledi selekcija iz tri dela.

 „Prvi deo selekcije je u internatu Vojne gimnazije u Humskoj 22, i tu će se vršiti provera fizičke sposobnosti, testovi iz matematike i srpskog. Drugi deo je psihološka procena i treći medicinska zdravstvena procena“, objasnio je Milićević.

Ističe da postoje opšti i posebni uslovi koje kandidati treba da ispune.

„Opšti su da su državljani Republike Srbije i da nemaju krivične prijave. Posebni uslovi su da su rođeni 2001. godine ili kasije, da od petog do osmog razreda imaju najmanje vrlo dobar opšti uspeh“, rekao je Milićević.

Milićević je dodao da konkursom nije određeno koliko će devojčica biti primljeno, ali da će biti primljene one sa najboljim rezultatom.

„Pre je bilo 30 odsto primljenih devojčica od datog ukupnog broja. Iskustva su pozitivna, devojčice su oplemenile našu školu, postižu odlične rezultate“, rekao je Milićević.

Ističe da zainteresovani kandidati i njihovi roditelji svake subote u Humskoj 22, od devet do 13 časova, mogu da dođu na otvorena vrata, gde mogu da se upoznaju sa radom Vojne gimnazije.

„Takođe biće raspisan konkurs za Srednju stručnu školu, polovinom februara i trajaće do kraja marta. Primaće dva odeljenja, 20 učenika za smer Vazuduhoplovstvo i 30 za jedinice električnih dejstva“, zaključio je Milićević.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži