A A A

Tradicionalni prijem za privrednike priređen je u Svečanoj sali grada Užica.

Poželevši uspešnu nastupajuću godinu privrednicima, gradonačelnik Petković je rekao da je užička privreda najveća snaga ove zajednice i osnova za pozitivna razmišljanja i duh optimizma. Gradonačelnik je dodao i da su u ovoj godini načinjeni koraci koji treba da ambijent poslovanja učine još boljim:

"Obilaskom sto užičkih firmi dobili smo značajne informacije o poslovanju, potrebama i planovima tih kompanija. Posebno nas raduje činjenica da pored velikih sistema, ozbiljnih izvoznika ima i u kategoriji srednjih preduzeća, kao i to što mala preduzeća pokazuju veliku kreativnost i sposobnost da se bore na tržištu."

Kao bitnu činjenicu, Petković je izdvojio to što se krenulo u proces promena u skladu sa potrebama realnog sektora kako bi se uspostavili okviri koji obezbeđuju ne samo povoljnije uslove za poslovanje, već i kadrove, kroz sistem dualnog obrazovanja.

Za narednu godinu, promene je gradonačelnik najavio i u javnom sektoru:

"Predstoji nam temeljna reforma javnog sektora koja će u narednoj godini i narednom periodu sigurno ući u najozbiljniji fazu kako bi javni sektor zaista postao servis privrede i građana."

U okviru prijema prikazan je film "37 koraka napred" o aktuelnim gradskim projektima.

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži