A A A

Cilj konferencije je okupljanje predstavnika vlasti, vazduhoplovnog sektora, privrede, javnog života, medija i nevladinog sektora, da bi se uputila poruka o važnosti Aerodroma "Ponikve" za ovaj kraj.

Na regionalnoj konferenciji „Aerodrom Ponikve – strateški cilj zapadne Srbije“, koja će danas  biti održana na Zlatiboru, kako je najavljeno, trebalo bi da prisustvuju  dr Zorana Mihajlović, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije. Na konferenciji bi trebalo da učestvuje  i proslavljeni režiser Emir Kusturica, zatim, Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije. Iz opštine Čejetina je saopšteno da će skupu prisustvovati i Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske, prof. dr Ljubodrag Savić sa Ekonomskog fakulteta iz Beograda.

Ukoliko bi aerodrom profunkcionisao svi potencijali ove regije, i privredni i turistički, bili bi bliže budućim investitorima i turistima iz sveta.

Konferenciju će otvoriti  Milan Stamatović, predsednik čajetinske opštine, a uvodnu reč daće Emir Kusturica, reditelj i osnivač Drvengrada i Andrićgrada.

Organizatori očekuju prisustvo preko sto predstavnika privrede, državnih organa i institucija, vazduhoplovnog sektora, organizacija civilnog društva, medija i gostiju iz regiona.

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži