A A A

Na zajedničkoj sednici Saveta Zlatiborskog i Moravičkog upravnog okruga usaglašeni su stavovi i prosleđen zahtev resornom ministarstvu da se autopt do Požege završi odmah, a da put prema Crnoj Gori i Republici Srpskoj ide preko Užica.

Na temu dalje izgradnje autoputa na K-11, deonice Preljina – Požega, i dalje prema Crnoj Gori i Republici Srpskoj, treba da se organizuje sastanak sa potpredsednicom Vlade i resornom ministarkom prof. dr Zoranom Mihailović, kako bi se čuli predlozi predstavnika lokalnih samouprava Zlatiborskog upravnog okruga da trasa autoputa od Požege do Boljara ide preko Užica i Zlatibora, s tim da se planira i krak prema Republici Srpskoj i zatraži da se na izgradnji deonice Preljina – Požega započne u najkraćem roku jer predstavlja osnov razvoja ovog dela Zapadne Srbije. Nakon ovog sastanka podpredsednica Vlade bi o predlogu oba okruga upoznala premijera i Vladu Republike Srbije, zaključeno je u Požegi, uz stav Ivanjice da ne odustaje od trase preko Ivanjice i Sjenice.

Na sednici Saveta Moravičkog i Zlatiborskog upravnog okruga, održanoj u Požegi, usaglašeno je još nekoliko pitanja od interesa za građane ovog dela zapadne Srbije. Zajednički treba raditi na podizanju sistema odbrane od grada, ozakonjenju objekata, prečišćavanju otpadnih voda, ali i raditi na usaglašavanju osnivačkih akata direkcija sa Zakonom o javnim preduzećima.

 

 


Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži